3 bæredygtige tips til dig, der arbejder i kommunen

Som kommune skal man være foregangsmand for grønne løsninger, og derfor er det afgørende, at du er mod på moden, når det kommer til bæredygtige tiltag og ny teknologi. Vi vil i den her artikel gøre dig lidt klogere, hvordan du med succes kan implementere forskellige elementer – for at gøre en forskel, der kan mærkes hos den enkelte borger og statsøkonomien.

Styr på vandet

Som kommune er det afgørende, at du har fuldstændig styr på vandet, om det er drikkevand eller spildevand. Der er mange elementer, man skal have styr på, og et af dem er flowet i spildevandet. Med en flowmåler til spildevand kan du slippe for arbejde og samtidig sikre dig præcise målinger, der er til at stole på. Det øger kvaliteten for borgerne og kommunen.

Digitale skilte i stedet for papir

Selvom det koster en smule at etablere digitale skilt rundt om i byen, så er det uden tvivl fremtiden på grund af flere ting. Først og fremmest er der et åbentyst mindre brug af papir, og samtidig kan du informere borgerne i real-time. Altså behøves du ikke hive plakater og papir ned, når der kommer nye eller færre coronarestriktioner. Det er to store fordele.

Sensorer, der giver informationer

Der er ny tendens, og den hedder IoT, som betyder, at enheder som eksempelvis vand, el, skrald, afgrøder og lignende er forbundet til et netværk, som det sender informationer til. På den måde kan man spare utallige mandetimer på manuelt arbejde og samtidig sikre præcise målinger, som man ikke behøves at være ude i marken for at få.