Sådan finder du frem til den rigtige uddannelse for dig

Du har helt sikkert hørt mange gange, at det er vigtigt, at du vælger den rigtige uddannelse. Men hvordan er det så lige, at du gør det? For der er jo så mange forskellige uddannelser at vælge imellem, og du skal både tage hensyn til, hvad du godt kunne tænke dig at beskæftige dig med, og hvad der kan være en fremtid i. Det kan være med til at gøre det ekstra svært for dig at vælge den rigtige. 

Det er dog altid en god ide, at du starter med at tænke over, hvordan du godt kan lide at lære. Skal du sidde på skolebænken og læse i en bog? Eller vil du hellere ud i den virkelige verden og prøve tingene af på egen krop? Der er ingen rigtig og forkert i forhold til det, da begge dele kan være gode veje til en uddannelse, som du vil blive glad for fremover. 

I Danmark er uddannelserne, hvor du skal sidde stille på skolebænken dog typisk overrepræsenteret. Der er skabt en konsensus i samfundet om, at det er den rigtige måde at tage en uddannelse på. Hvis du ved, at det ikke er den rigtige for dig, kan det derfor blive svært for dig at finde en uddannelse, der vil være den rigtige. 

En af dine muligheder er dog, at du tager en uddannelse, hvor du kommer ud som lærling eller elev. Der veksler du mellem at sidde på skolebænken og at være ude i en virksomhed og arbejde. Du slipper altså ikke helt for skolen, men du får også langt mere praktisk erfaring under uddannelsen, end du ellers ville få. 

Et af de steder, der er god ide for dig at overveje at komme i lære, er hos eksportfirmaet Frode Laursen. De har en lang række forskellige former for elevpladser, blandt andet indenfor administration, økonomi, spedition og lastvognsmekaniker. Læs mere om det på Frode-laursen.com/elev