Ondt i ryggen? Dette kan være skyld i det

Ondt i ryggen er noget, som man danskere efterhånden går og døjer med, og det er ikke noget, som ligefrem bliver bedre med alderen. Særligt har mange af os tendens til at blive for stillesiddende i vores daglige arbejde, og langsomt men sikkert opbygger der sig smerter, som kan være svære at slippe af med. Vi giver dig her tre bud på, hvorfor du kan have ondt i ryggen.

Dårlig ergonomi

Som vi kort har været inde på, er dårlig ergonomi en klassiker, når det kommer til ondt i ryggen. Vi sidder ned i rigtig mange timer dagligt, og vi glemmer at sidde i den rigtige positur, så vores ryg tager mindst skade. Du bør blandt andet anskaffe dig et hævesænkebord, så du i perioder kan stå op og udføre dit arbejde med strakt ryg.

Har du været i et uheld?

Pludselig slag og udfald fra eksempelvis uheld er også noget, som kan give kraftige smertegener i rygregion og lænden. Har du været ude for et uheld, kan det blive nødvendigt med behandling af diskusprolaps i lænden for at komme smerterne til livs. Det er samtidig vigtigt at få gjort noget ved det for at forebygge fremtidige smerter.

Få en ny madras

Hvis du ligger dårligt, vil du langsomt oparbejde smerter i ryg og lænd. Det kan lyde lidt sjovt, men ofte er hårdere madrasser faktisk de bedste at ligge på for ryggen. Man kan nemt synke ned i bløde madrasser og indtage en position, hvor ens ryg bøjer mere, end den burde gøre faktisk.

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *