Kan fisk være kræsne med powerbait?

Et gammelt ordsprog lyder, at man aldrig har set en hund falde død om foran en fyldt madskål.

Det skal lettere satirisk forstås som, at det mest er os mennesker, der har fået en idé om, at der er noget mad, man ikke kan lide og ikke vil spise på baggrund af præferencer.

Man kan selvfølgelig have allergi mod visse former for ingredienser og lignende, og så er der mad, man ikke kan tåle, men at foretrække noget er en holdnings og smags sag, og det samme er noget, vi kan lære dyrene.

Men gælder det samme med, når man fisker med powerbait?

Som en sidebemærkning kan vi lige forklare, at powerbait er en fangstmetode af en slags madding, man sætter på krogen, som kan være en trekrog eller enkelt-krog.

Denne madding er en ørred-dej, for at bruge det danske udtryk for denne type madding, og den er netop velegnet til at fange ørreder med.

Kort fortalt om metoden, så, som nævnt, sætter man denne dej for enden af ens krog og kaster den ud i på det udvalgte sted, hvor man vil fange sine ørreder, som kunne være i en put and take-sø.

Maddingen vil så afsætte nogle duftspor nede i vandet, som gerne skulle lokke ørrederne til, så de bider på krogen, når man har snøren ude i vandet.

Det er svært at give en statistik på, hvor god powerbait er til at fange ørreder med, da det også kommer an på fiskerens egen tålmodighed og andet rette udstyr.

Men hvis man tager et kig på, hvor mange forskellige former for powerbait der findes med forskellige duftspor i sig, må det have en vis succesrate at fiske med denne type madding, siden man bliver ved med at udvikle på området med at lave en powerbait og forbedre de eksisterende former af slagsen.

Det leder os tilbage til det indledende spørgsmål med, om fisk egentlig er kræsne, som vi skrev i overskriften?

For kan man sige, at det er nok med én type powerbait til at fange alle slags ørreder? Omvendt vil det være en meget eksklusiv powerbait, hvis man kun kan fange én bestemt ørred i hele verden med den.

Det kan være svært at afgøre, men vores råd til både den erfarne fisker og nybegynderen er, at man skal prøve sig frem med at benytte forskellige typer powerbait og eventuelt skifte dem ud eller kombinere dem og se, hvornår man har størst succes med at fange ørreder med dem.