Fem grunde til, at du skal vælge en kapok madras til dit barn

Kapok er en naturfiber, der kan bruges til at lave blandt andet madrasser med. Det er et meget let materiale, der alligevel er meget holdbart – en kapok madras kan nemt blive 100 år gammel. Det er bare en af grundene til, at du bør vælge sådan en til dit barn. Vi giver dig her fem andre grunde til, at du skal vælge en kapok madras. Til artiklen er vi blevet inspireret af webshoppen babynature.dk, der har et stort udvalg af udstyr til børn i kapok. 

1. Kapok er allergivenligt 

Det er ikke muligt for bakterier, støvmider og lignende at leve i kapok. Derfor er det et meget allergivenligt materiale. Har dit barn allergi, eller vil du forebygge, at det får allergi, er det derfor det helt rigtige valg for dig. 

2. Kapok giver en naturlig varme

Kapok er med til at give en naturlig og behagelig varme. Materialet bliver ikke så varmt, at barnet kommer til at svede, som det ellers kan ved andre materialer. Det gør kapok madrasser meget velegnede til barnevognen, da det holder dit barn varmt på en naturlig måde. 

3. Kapok tager ikke imod fugt

En anden stor fordel er, at kapok ikke tager imod fugt på samme måde som andre madrasser. Vi hører meget om, hvordan vores madrasser skal kunne klare store mængder af sved. Men det er ikke nødvendigt med en kapok madras. 

4. Kapok er frit for kemikalier

Kapok fremstilles uden brug af kemikalier, hvilket er meget vigtigt, når det er dit lille barn, der skal ligge på madrassen. Der er rigtig mange madrasser, der fremstilles med brug af kemikalier. Når dit barn sover på madrassen, vil det komme i kontakt med kemikalierne, der i værste fald kan blive optaget i barnets system. 

5. Kapok er et bæredygtigt materiale

Kapok er fibre fra kapoktræet, der vokser i Asien, Sydamerika og Afrika. Det kan dyrkes bæredygtigt og naturligt, så der ikke bliver ødelagt træer eller anden vegetation for at fremstille materialet.