Sådan laver du den perfekte iskaffe

På en varm sommerdag er der næsten ikke noget bedre og mere læskende end en lækker iskaffe. Den giver dig mulighed for at blive kølet ned på en dejlig behagelig måde, mens du nyder den bittersøde smag af kaffen, der er blandet op med mælk og sukker. Det er perfekt, både når du nyder en kaffe på vej til arbejde, når du er på cafe med en veninde, og når du sidder derhjemme og nyder en iskaffe op altanen eller terrassen. 

Hvis du selv vil lave en iskaffe, har du flere forskellige muligheder for at gøre det. Til en traditionel iskaffe skal du bruge: 

Isterninger

Mælk

Et espressoshot eller stærk kaffe

Sukker eller vaniljesirup

Det er vigtigt, at kaffen er kølet af, inden du går i gang med at lave iskaffen. Ellers kommer iskaffen ikke til at have den nedkølende effekt, som du er på jagt efter. Det kan derfor godt tage noget tid at lave kaffen. 

Når kaffen først er kold, er det meget simpelt for dig at lave iskaffen. Du blander sukker eller vaniljesirup i kaffen og rører rundt til det er helt opløst. Derefter fylder du glasset op med isterninger og hælder til sidst den kolde mælk udover. 

Hvis du gerne vil give iskaffen et tvist, kan du for eksempel komme rum i og komme flødeskum på toppen. Så bliver det en kold version af en Irish Coffee. 

Når det er varmt, og du har brug for noget læskende, er det dog ikke altid, at du har tålmodighed til at vente på, at din kaffe er kølet helt af, inden du kan lave en lækker og forfriskende iskaffe. I stedet har du mulighed for at købe shots til at lave iskaffe af.

Det har ikke noget med alkoholiske shots at gøre, men er en flaske, hvor kaffe og sukker allerede er blandet, så du bare skal tilsætte isterninger og mælk. Der er en halv liter i flasken, hvilket gør, at du nemt kan have den stående i køleskabet, så den er iskold, når du skal bruge den. Af den halve liter kan du lave 16 glas iskaffe. 

Det er firmaet kaffeagenterne.dk, der har fået den gode ide at lave færdige iskaffeshots. Det er med til at gøre det meget nemmere for dig at nyde en kold iskaffe på en varm dag. Udover almindelig iskaffe kan du også få iskaffe med smag af forskellige chokolade, mint, lakrids, rum og flødekaramel.