Løft smart med en fliseløfter

Er du træt af, at dit mandskab skal bruge mange mandetimer på at flytte et hold fliser? Og er dit mandskab trætte af, at en dag med flisearbejde smadrer deres ryg og arme? Så bør du som sjakbajs eller entreprenør overveje, om det er på tide, at virksomheden investerer i en smart fliseløfter.

Tunge løft giver risiko for skader

Tunge og vanskeligt håndterbare emner som for eksempel fliser er et mareridt for enhver håndværker eller arbejdsmand. For det første er der ofte mange, som skal løftes og flyttes – og da fliser i sig selv er ret tunge, kan det blive en hardcore omgang. For det andet er fliser ikke sådan at håndtere. Man ser sjældent fliser med ergonomisk korrekte håndtag. Dette betyder, at den manuelle håndtering af fliser bliver en slidsom affære, især fordi man, samtidig med at man løfter og flytter de porøse fliser, skal passe på, at de ikke knækker. Derfor kan man sjældent løfte flere ad gangen, og det er helt udelukket bare at skovle dem op i en trillebør.

Samtidig udsætter man sig for risikoen for at pådrage sig varige arbejdsskader, som i værste fald kan invalidere kroppen i en grad, så man bliver uarbejdsdygtig. Tunge løft i uhensigtsmæssige stillinger belaster muskler, sener og led på en måde, så man slider arme, skuldre og ryg forkert. Og man kan samtidig risikere at pådrage sig en akutte arbejdsskade ved for eksempel at tabe en flise ned over sin fod, eller få fingrene i klemme.

Fliseløfter og andre hjælpemidler fra AL Lift

AL Lift har specialiseret sig i design og fremstilling af hjælpemidler til bygge og anlæg samt industri. Hos AL Lift finder du, blandt andre smarte aggregater, den praktiske fliseløfter. Med en fliseløfter kan du, ved hjælp af vakuum teknologi, løfte flere fliser ad gangen. Du skåner ryg og knæ, samtidig med at du sikrer, at fliserne bevares intakte.

Læs mere på al-lift.com