Klimakommune er en god måde at få borgerne til at spare på strømmen på

Ønsker I et tiltag i din kommune, som kan være med til at sænke borgernes forbrug af energi? Så kan det være en god ide at kigge på at blive klimakommune. I klimakommuner går borgerne sammen om at sænke kommunens samlede energiforbrug. I vælger et mål, som I gerne vil nå. Det kan for eksempel være, at I gerne vil sænke jeres energiforbrug med 5 % på fem år. Husk, at det er en god ide, at I på en gang er ambitiøse, men også realistiske. Det vil være den bedste måde at nå jeres mål. 

På hjemmesiden kommuneenergi.dk kan I få inspiration til, hvordan I nemmest og mest effektivt kan inddrage borgerne i klimakommuneprojektet. Der har de en række gode artikler om, hvordan I som kommune kan spare på strømmen og også om, hvordan I bedst kan klare jer som klimakommune. 

Når det kommer til at klare sig som klimakommune, er der mange forskellige strategier. Det vigtigste er selvfølgelig, at I får inddraget borgerne lige fra start. Hvis de føler, at de får trukket en sparehat ned over hovedet, kan det være, at de stritter imod. Så vil I have svært ved at opnå de resultater, som I gerne vil som klimakommune. 

Når I skal være klimakommune, er det også vigtigt, at I ikke kun er drevet af, at I kan spare nogle penge på det. Hvis I som kommune samlet sparer på strømmen, sparer I selvfølgelig også nogle penge, og i en tid, hvor alle i det offentlige er trængte, kan det være fristende at bruge det som begrundelse over for borgerne. 

Borgerne vil dog typisk også have et ønske om, at I tænker mere langsigtet. Det er slet ikke dårligt, at I også giver udtryk for, at I som kommune kan spare nogle penge, men borgerne kan også godt lide, at I gør det for at beskytte og værne om jeres kommune.