Grønne tage er smukke og er med til at klimasikre byerne

De grønne tage med blomster og græs er med til at give et mere grønt udtryk til vores byer. Det er rigtig smukt at se på. Samtidig er de grønne tage også med til at gøre vores byer mere klimasikre. I takt med, at klimaet forandrer sig, vil der komme til at falde mere og mere regn i Danmark. I byerne er jorden dækket af asfalt, hvilket gør, at vandet ikke kan trænge ned i jorden. Det skal i stedet ledes væk i kloakker. Men mere regnvand kræver større kloakker, og det tager tid og koster penge at bygge dem. 

Jorden og planterne på de grønne tage tilbageholder en del af den regn, der falder. Det gør, at der ikke er lige så meget, der løber i kloakken. Det kan altså gøre, at det måske slet ikke er nødvendigt at bygge en større kloak. Planterne i det grønne tag optager det vand, som de har brug for, og resten fordamper, når det bliver solskin. 

Det er selvsagt tungt, at jord og planter i et grønt tag tilbageholder en masse regnvand. Derfor er det vigtigt, at du samarbejder med et firma, der har mange års erfaring med at bygge dem. Det kan for eksempel være buus-ag.dk. Det er et anlægsgartnerfirma fra Aarhus, der var nogle af de første til at begynde at lave grønne tage herhjemme. Det gør, at de har en meget stor forståelse for, hvordan det skal gøres. 

Du kan få lavet grønne tage på alle former for tage. Det kan altså både være flade tage og skrå tage. Når du skal have lavet et grønt tag, er det vigtigt, at bygningen kan holde til den ekstra vægt, der kommer fra planter, jord og til tider regnvand. Det kan derfor være nødvendigt for dig, at du får gennemgået bygningen, inden du endeligt kan gå i gang med at få lavet et grønt tag.