Gør din udendørs oase mere perfekt med en pergola markise

De fleste mennesker sætter pris på at have et udeområde for sig selv. I byen er altaner i høj kurs når der søges bolig, og i forstæderne går villaerne med have som varmt brød. Har du allerede en have eller en terrasse, men får du ikke brugt den nok? Så er en pergola markise måske noget for dig.

Pergola markiser kaldes også skinnemarkiser af den simple grund, at de er bygget op over en række skinner. Pergola markiser er en permanent overdækningsløsning, som du kan få glæde af i mange år. De er mere robuste og bygges som oftest i mere bastant materiale end almindelige markiser. Alligevel beholder de det elegante æstetiske udtryk.

En pergola markise minder om terrasseoverdækning i sin opbygning, men med den forskel, at taget består af markisedug. Dugen er spændt ud stramt ud over et skelet, og markisen sættes op med en hældning på mindst 10 grader, så regnvand kan løbe af.

Få skræddersyet og professionel overdækning til din have

Dugen fås i forskellige farver og udseender, så du kan få indflydelse på, hvor meget skygge, den skal give. Dugene er fremstillet i stærkt materiale, der tåler både regn og rusk.  

En pergolamarkise er et oplagt valg, hvis du har en terrasse eller en altan, som du ikke får brugt nok på grund af direkte sol eller godt gammeldags regnvejr. Pergolamarkisen er også god til at overdække større arealer, for eksempel terrasser, hvor der skal kunne sidde et helt selskab og spise.

Du vil kunne få din markise tilpasset til lige præcis de mål, du ønsker. Hvis du ønsker en mindre permanent form for overdækning, som kan rulles tilbage eller frem efter vejrforholdene, kan du med fordel undersøge udvalget af almindelige markiser.